Informeren

Om jezelf te informeren kun je heel veel verschillende bronnen gebruiken. Ik ga het hebben over een bron die iedereen elke dag wel minstens 1 keer gebruikt: Google. Ik vind dat ik wel aardig goed overweg kan met Google. Toch zijn er enkele tips die zeker van pas komen als je iets specifieks zoekt.

Het belangrijkste dat je zeker moet weten is dat je met kernwoorden moet werken. Als je toch een zin in zijn geheel zoekt, een stuk van een tekst bijvoorbeeld, dan is het slim om de woorden vast te zetten met behulp van dubbele aanhalingstekens.
Op Google kun je niet alleen veel afbeeldingen zoeken, je kunt ook iets zoeken via een afbeelding. Wanneer ik een foto van mezelf in de zoekbalk van Google sleep komt er ‘meisje’.
Wat ook een goeie tip is: wanneer je je zoekopdracht niet direct vindt, kun je het misschien eens in het Engels proberen. Je zult zien dat er direct veel meer resultaten zullen zijn.
Als laatste beschikt Google ook nog over een filter. Hier kun je onder andere de periode van de bron aanpassen, de taal, de regio, bestandstype, gebruiksrechten enzoverder.

 

Onze moderne media heeft zeker zijn voordelen, het is een schat aan informatie die je praktisch in je zak kan steken. Maar er is ook een nadeel aan verbonden. Let op dat iedereen iets op het internet kan zetten, ook mensen die eigenlijk geen verstand van zaken hebben. Zo wordt ‘fake news’ tegenwoordig voor erge dingen gebruikt. Denk maar aan Trump die constant ‘fake news’ in de wereld stuurt. Het wordt ook gebruikt voor luchtigere onderwerpen om gewoon mensen even voor de zot te houden. Daarvan heb ik een leuk filmpje over Sam van Qmusic. Zo zie je nog maar eens hoe snel nieuws wordt verspreid op onze moderne media.
https://www.youtube.com/watch?v=4OAuArE4D8g

Maak jouw eigen website met JouwWeb